Ingredienser
1 äggvita
1-2 krm pepparmintsolja
5-5 1/2 dl Dansukker Florsocker
Garnering
150 g mörk choklad
Instruktioner
Vispa äggvitan till ett skum och tillsätt pepparmintsolja.
Sikta i florsocker tills massan är fast men fortfarande smidig. Vänd upp massan på ett florsockertäckt bakbord och arbeta den till en mjuk och slät massa.
Rulla till kulor som plattas till. Tryck till med en gaffel om de ska vara randiga.
Smält choklad till garneringen över ett vattenbad och låt svalna lite. Doppa mintknapparna i chokladen och lägg på galler för att rinna av och svalna.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Baka med saffran
Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.
Julbak med variation
Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.
Glögg och godsaker
Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.