Ingredienser
Hallon- och rabarbersylt
200 g rabarber
200 g hallon
100 g Dansukker Syltsocker
Botten
150 gram rumsvarmt smör
2/3 dl Dansukker Svenskt Strösocker
4-5 dl vetemjöl
1 äggula
Mazarinfyllning
250 gram mandelmassa
100 gram smör, rumstempererat
2 ägg
Glasyr
2 dl Dansukker Florsocker
2 msk vatten
Garnering
rostade mandelspån
Instruktioner
Börja med sylten. Skölj och skär rabarbern i bitar. Lägg rabarber, hallon och syltsocker i en kastrull och koka cirka 6-7 minuter. Skumma noga och häll på en varm, väl rengjord burk. Låt stå kallt över natten eller cirka 3-4 timmar.
Sätt ugnen på 200 °C.
Gör mazarinbottnen. Arbeta ihop smör, socker, och vetemjöl i en matberedare eller på ett bakbord. Tillsätt äggulan. Överarbeta inte degen. Plasta degen och ställ i kylen i cirka 1 timme.
Gör mazarinfyllningen. Riv mandelmassa och vispa tillsammans med smör. Tillsätt ett ägg i taget och vispa till en jämn massa.
Ta ut degen ur kylen och smörj en form med löstagbara kanter, 23 x 23 cm. Tryck ut degen med mjölad tumme tunt längs med botten och upp längs kanterna i formen.
Bred först ut ett lager hallon- och rabarbersylt jämnt på botten och häll sedan över mazarinmassan. Bred ett jämnt lager och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
Täck mazarinkakan med bakplåtspapper mot slutet om den börjar bli för mörk. Ta ut från ugnen och låt svalna.
Blanda florsocker och vatten till en glasyr och häll över den avsvalnade mazarinkakan. Rosta mandelspånen på en stekpanna och låt svalna. Dekorera med mandelspånen.
Skär mazarinkakan till trianglar eller fyrkanter och servera.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Baka med saffran
Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.
Julbak med variation
Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.
Glögg och godsaker
Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.