Mazarin i långpanna med hallon- och rabarbersylt

Mazariner på nytt sätt, fyllda med hallon- och rabarbersylt. Baka mazarin i en långpanna och skär dem snyggt i trianglar innan servering. Så läckert!

30 bitar

PT1H

1 timme och 40 minuter + cirka 4 timmar för sylten

Betyg (438 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Hallon- och rabarbersylt
200 g rabarber 
200 g hallon
100 g Dansukker Syltsocker

Botten
150 gram rumsvarmt smör
2/3 dl Dansukker Svenskt Strösocker
4-5 dl vetemjöl 
1 äggula

Mazarinfyllning
250 gram mandelmassa
100 gram smör, rumstempererat
2 ägg

Glasyr
2 dl Dansukker Florsocker
2 msk vatten

Garnering
rostade mandelspån

Instruktioner

Börja med sylten. Skölj och skär rabarbern i bitar. Lägg rabarber, hallon och syltsocker i en kastrull och koka cirka 6-7 minuter. Skumma noga och häll på en varm, väl rengjord burk. Låt stå kallt över natten eller cirka 3-4 timmar.

Sätt ugnen på 200 °C.

Gör mazarinbottnen. Arbeta ihop smör, socker, och vetemjöl i en matberedare eller på ett bakbord. Tillsätt äggulan. Överarbeta inte degen. Plasta degen och ställ i kylen i cirka 1 timme.

Gör mazarinfyllningen. Riv mandelmassa och vispa tillsammans med smör. Tillsätt ett ägg i taget och vispa till en jämn massa. 

Ta ut degen ur kylen och smörj en form med löstagbara kanter, 23 x 23 cm. Tryck ut degen med mjölad tumme tunt längs med botten och upp längs kanterna i formen.

Bred först ut ett lager hallon- och rabarbersylt jämnt på botten och häll sedan över mazarinmassan. Bred ett jämnt lager och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. 

Täck mazarinkakan med bakplåtspapper mot slutet om den börjar bli för mörk. Ta ut från ugnen och låt svalna.

Blanda florsocker och vatten till en glasyr och häll över den avsvalnade mazarinkakan. Rosta mandelspånen på en stekpanna och låt svalna. Dekorera med mandelspånen.

Skär mazarinkakan till trianglar eller fyrkanter och servera.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våfflor med sylt och grädde

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Sachertårta

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet. 

Citrusmarmelader

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Kokos- och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!