Ingredienser
50 g jäst
5 dl mjölk
3 msk Dansukker Brödsirap
2 tsk salt
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl olja
cirka 10 dl vetemjöl
Fyllning
1 dl riven parmesan
2 dl riven Västerbottenost
2 dl hackade, färska örtkryddor
Pensling
ägg
Garnering
flingsalt
sesamfrön
Instruktioner
Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37 °C och häll över jästen. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt, sirap, salt, sesamfrön och olja. Arbeta in mjölet, lite i sänder, tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i två delar som kavlas ut till rektanglar, cirka 1 cm tjocka. Strö osten och örtkryddorna över degbitarna och rulla samman från långsidan. Skär varje längd i 20 bitar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i cirka 30 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på flingsalt och sesamfrön. Grädda mitt i ugnen i 225 °C i cirka 15 minuter.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gör din egen glass
Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.