Marängsvisstårta

Tänk dig favoriten marängsviss, fast som en tårta! Vår marängsvisstårta har en smak av rom- och russincheesecake och är ett fräscht inslag på efterrättsbordet. Garnera med vispgrädde, banan och krossade chokladcookies.

16 port.

1,5 tim. + 5 tim i frys

Betyg (49 st)

Ingredienser

Maränger
3 äggvitor
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1/2 tsk citron

Rom- och russincheesecake
1/2-1 dl mörk rom
1 dl russin
3 äggulor
1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 dl Dansukker Ekologiskt Strösocker
2 msk Dansukker Glykossirap
150 g färskost
3 dl vispgrädde

Chokladsås
1 msk smör
1 1/2 msk kakao
2 msk Dansukker Ekologisk Ljus Sirap
1 msk Dansukker Rörsocker Strö
1 dl vispgrädde

Garnering
3 dl vispgrädde
1 banan
chokladcookies, krossade

Instruktioner

Lägg russin i rom och låt stå till cheesecaken.

Gör marängerna. Sätt ugnen på 125°C.

Vispa äggvita och hälften av sockret i en bunke. Vispa på hög hastighet tills den börjar vitna. Tillsätt resten av sockret och citron.

Vispa till en fast maräng. Bred ut smeten på en bakplåtsklädd plåt och grädda mitt i ugnen ca 1 tim. Stäng av ugnen och låt plåten stå kvar.

Gör cheesecaken. Vispa äggulor, socker och glykossirap pösigt. Vänd ner färskosten. Vispa upp grädde och vänd ner i äggsmeten. Om önskat, tillsätt rom- och russinblandningen och rör om.

Koka ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull, tills den tjocknat.

Krossa ca 130 g maränger och lika mycket chokladcookies i en skål. Lägg 1/3 av smulorna i en springform, ca 26 cm i diameter. Häll över halva cheesecakesmeten och ringla ner lite chokladsås.
Upprepa allt en gång och plasta. Frys i 5 tim.

Vispa grädde och skär bananen i fyra skivor på längden. Ta ut tårtan precis innan servering och placera den på ett tårtfat.

Klicka ut grädden på toppen och lägg på bananskivorna. Ringla chokladsås över och strö till sist resten av maräng och chokladcookieblandning runt kanten av tårtan och på toppen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Julgodis

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Saffranscones

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Citron- och ingefärsmarmelad

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Sagolik chokladtårta

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Vintersaga

Glögg och godsaker

Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.