Marängbakelse

Marängbakelse med bärfyllning. Forma dina maränger till hjärtan och lägg ett lager bärfyllning mellan tre spröda maränger. Riktigt smarrig efterrätt.

1,5 timme

Betyg (26 st)

Ingredienser

Maräng
3 äggvitor (100 ml)
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1/2 krm ättiksprit

Fyllning
200 g färska eller frysta bär
1 dl vispgrädde
100 g kesella
1 msk Dansukker Gelésocker Multi
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Garnering
1 msk Dansukker Florsocker
frukt eller bär

Instruktioner

Sätt ugnen på 100 °C. Rita hjärtan, tre till varje bakelse, cirka 10 cm höga på baksidan av ett bakplåtspapper. Smöra och mjöla markeringarna. Vispa äggvitor, ättiksprit och hälften av sockret vitt och pösigt. Vänd försiktigt i resten av sockret. Bred eller spritsa ut smet i de smorda och mjölade markeringarna. Resterande smet kan bara klickas ut till vanliga maränger. (Kan t ex användas till marängsviss). Grädda mitt i ugnen i cirka 45 minuter. Låt svalna på galler. Vispa grädde, gelésocker och vaniljsocker fast. Rör ner bären och kesellan i grädden. Lägg fyllningen mellan marängerna precis före serveringen (Om man vill göra bakelserna i förväg, kan man pensla marängerna med smält choklad så att de inte blöts upp av fyllningen. Väljer man vit choklad syns den inte.) Garnera bakelserna med lite frukt eller bär som pudras med florsocker.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Citrusmarmelader

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Varm choklad

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Kardemummabullesemla

Läckra semlor

Njut av en klassisk semla med fluffig grädde och krämig mandelmassa, en variant med kardemummabulle eller varför inte som semmelkladdkaka.

Citrontarte

Baka med citron och apelsin

Apelsin och citron är smaker som hör vintern till och passar jättebra att baka med. Citrus är uppfriskande och syrligt men passar även bra i kombination med andra smaker som choklad och kola.

Krabbelurer

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör. Prova till exempel att ringla på lite sirap.

Kokos- och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!