Mandelkaka med rabarber

En härlig mandelkaka med syrliga rabarber. Baka mandelkakan i en avlång form toppad med rabarberstjälkar och kokos. Servera kakan med en kula glass.

12 portioner

1 timme och 20 minuter

Betyg (13 st)

Ingredienser

Rabarber
250 g rabarber
1 msk Dansukker Rörsocker Strö
1/2 msk potatismjöl
Kaka
225 g smör, rumstempererat
1 dl Dansukker Ljust Muscovdorörsocker 
2/3 dl Dansukker Strösocker
2 ägg
2 dl mandelmjöl
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1/2 dl gräddfil
3/4 dl kokosflingor

 

Instruktioner

Sätt ugen på 175°C.

Förbered rabarbern. Skölj och skär rabarberstjälkarna på längden, cirka 11 cm. Skär sedan stjälkarna på längden ytterligare en gång. Blanda rabarberna med potatismjölet för att den inte ska avge för mycket vätska i kakan.

Vispa smör, muscovadosocker och strösocker fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Vispa smeten tills den är ljus och fluffig.

Blanda mandelmjöl, vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke och rör ner blandningen i smeten. Tillsätt gräddfilen och rör smeten jämn.

Smörj en avlång form, 36 x 13 cm och strö över kokos jämt över hela formen. Häll upp smeten och bred ut den jämnt. Lägg på de skurna rabarberna på längden med ett litet mellanrum. Strö över resten av kokosen.

Grädda rabarberkakan i mitten av ugnen cirka 40 minuter eller tills ytan fått fin färg och kakan känns torr med en sticka.

Låt svalna och servera tillsammans med vaniljglass.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Julgodis

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Saffranscones

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Citron- och ingefärsmarmelad

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Sagolik chokladtårta

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Vintersaga

Glögg och godsaker

Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.