Mandelkaka med rabarber

En härlig mandelkaka med syrliga rabarber. Baka mandelkakan i en avlång form toppad med rabarberstjälkar och kokos. Servera kakan med en kula glass.

12 portioner

PT1H

1 timme och 20 minuter

Betyg (13 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Rabarber
250 g rabarber
1 msk Dansukker Rörsocker Strö
1/2 msk potatismjöl
Kaka
225 g smör, rumstempererat
1 dl Dansukker Ljust Muscovdorörsocker 
2/3 dl Dansukker Strösocker
2 ägg
2 dl mandelmjöl
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1/2 dl gräddfil
3/4 dl kokosflingor

 

Instruktioner

Sätt ugen på 175°C.

Förbered rabarbern. Skölj och skär rabarberstjälkarna på längden, cirka 11 cm. Skär sedan stjälkarna på längden ytterligare en gång. Blanda rabarberna med potatismjölet för att den inte ska avge för mycket vätska i kakan.

Vispa smör, muscovadosocker och strösocker fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Vispa smeten tills den är ljus och fluffig.

Blanda mandelmjöl, vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke och rör ner blandningen i smeten. Tillsätt gräddfilen och rör smeten jämn.

Smörj en avlång form, 36 x 13 cm och strö över kokos jämt över hela formen. Häll upp smeten och bred ut den jämnt. Lägg på de skurna rabarberna på längden med ett litet mellanrum. Strö över resten av kokosen.

Grädda rabarberkakan i mitten av ugnen cirka 40 minuter eller tills ytan fått fin färg och kakan känns torr med en sticka.

Låt svalna och servera tillsammans med vaniljglass.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våfflor med sylt och grädde

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet. 

Sachertårta

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.

Citrontarte

Baka med citron och apelsin

Apelsin och citron är smaker som hör vintern till och passar jättebra att baka med. Citrus är uppfriskande och syrligt men passar även bra i kombination med andra smaker som choklad och kola.

Citrusmarmelader

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Kokos- och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!