Lime- och ingefärscurd

Kombinationen av lime och ingefära balanseras fint i denna härligt söta curd. Vår lime- och ingefärscurd är god både till scones och söndagens våffelmiddag.

1 burk

PT25M

30 minuter

Betyg (91 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Saften av 5 lime (ca 2 dl)
2 äggulor
1 ägg
4 dl Dansukker Syltsocker
2-3 tsk ingefära, färsk, riven
100 g smör, rumstempererat

Instruktioner

Pressa saften ur limen och häll i en kastrull tillsammans med äggulor, ägg och syltsocker och vispa samman. Tillsätt ingefäran.

Sätt kastrullen på plattan och låt sjuda i några minuter, vispa hela tiden.

Låt curden tjockna och tillsätt smöret i omgångar under fortsatt vispning.

Ta kastrullen från värmen och sila curden. Häll upp i en varm och väl rengjord burk. Förvara i kylskåpet.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Mandelkaka med rabarber

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gräddglass på pinne

Gör din egen glass

Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Sommartårta

Tårtor till vårens fester och firanden

Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Grillmarinader

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.