Lakritsbullar

Goda och roliga spöken att sätta tänderna i. Dessa läskiga bullar är fyllda med lakritskräm och toppade med en härlig glasyr.

Ca 15 st.

1½ timme

Betyg (0 st)

Ingredienser

Vetedeg
2 1/2 dl mjölk
25 g färsk jäst
1 dl Dansukker Vit Sirap
2 tsk kardemumma, malen
6-7 dl vetemjöl
75-100 g smör
1 tsk salt

Fyllning
200 g färskost
1 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
10 g lakritspulver

Glasyr
4 dl Dansukker Florsocker
½ citronsaft

10 stora muffinsformar
20 ätbara ögon för dekoration

Instruktioner

Värm mjölken till 37 °C. Lös upp jästen med mjölken och tillsätt sirap, kardemumma, vetemjöl och smör. Arbeta degen i en bakmaskin i ca 10 minuter och tillsätt saltet mot slutet.

Låt degen jäsa i cirka 30 minuter. Knåda degen på ett mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangulär platta. Bred på färskosten och strö över muscovadosocker och lakritsoulver. Rulla samman. Skär i ca 4 cm breda bitar och lägg bullarna i muffinsformarna. Låt jäsa ca 20 minuter.

Sätt ugnen på 225 °C.

Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. Låt svalna på ett galler.

Förbered glasyren. Blanda ihop florsocker med citronsaft och vid behov en skvätt vatten för lagom konsistens. Bred ut glasyren på de helt avsvalnade bullarna och garnera med ätbara ögon.

Tips: Tycker du inte om lakrits går annan fyllning lika bra. Testa med 100 g smör, 1/2 dl Ljust Muscovadorörsocker, 1 tsk Vaniljsocker och 2 tsk kardemumma eller 100 g smör, 1/2 dl Farinsocker och 1 msk kanel.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Julgodis

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Saffranscones

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Brownie-mix på fin burk

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Sagolik chokladtårta

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Vintersaga

Glögg och godsaker

Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.