Ingredienser
75 g jäst för söta degar, 1 1/2 paket
5 dl mjölk
1,8 – 2 liter vetemjöl
200 g smör, rumsvarmt
2 dl Dansukker Ekologiskt Strösocker eller Dansukker Vit Sirap
2 ägg
1 tsk salt
1 msk nystött kardemumma
Fyllning
150 g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker Fairtrade
1 msk kanel
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 1/2 msk ströbröd
1 msk vatten
TIPS!
Variera smaken genom att byta ut rörsockret i fyllningen mot brunt farinsocker. Passar fint ihop med kanel.
Pensling och garnering
1-2 ägg, uppvispade
Dansukker Ekologiskt Pärlsocker
Instruktioner
1. Smula jästen i köksassistentens bunke. Häll över mjölken (behöver inte värmas) och rör om så att jästen löser sig.
2. Tillsätt det mesta av mjölet, smör i klickar, socker, ägg, salt och
kardemumma. Bearbeta degen länge i maskinen (5-10 minuter) tills den blir riktigt smidig och blank. Tillsätt ev. ytterligare mjöl. Låt jäsa varmt under plastfolie till dubbel storlek minst 30 minuter.
3. Gör fyllningen under tiden: vispa samman alla ingredienser. Ströbrödet hjälper till att hålla fyllningen på plats i bullarna.
4. Ta upp degen på bakbord, knåda lätt och dela i två delar. Kavla ut varje del till en stor rektangel. Bred på kanelfyllningen. Rulla ihop från långsidan till en lång rulle. Pensla kanten med lite vatten så fäster den bättre. Skär i 2-3 cm bitar. Lägg glest på bakpappersklädda plåtar eller i bullformar.
5. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 °C.
6. Pensla bullarna försiktigt med det uppvispade ägget. Strö över
pärlsocker och grädda mitt i ugnen 5–8 minuter.
Recept Birgit Nilsson Bergström, Hembakningsrådet
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gör din egen glass
Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.