Körsbärssaft

Saft är gott till alla sommarens tillfällen. Gör din egen körsbärssaft med rörsocker och spä ut den med vatten eller lyxa till det med bubbelvatten.

Betyg (694 st)

Sätt betyg

Ingredienser

2 liter körsbär, klarbär eller moreller
6 dl vatten
6 dl Dansukker Rörsocker Strö/liter avrunnen saft 

Instruktioner

Skölj bären och lägg dem i en gryta. Häll på vattnet och koka under lock i 5 minuter. Tryck sönder bären och koka i ytterligare 5 minuter. Häll upp i silduk och låt självrinna i 30 minuter. Rengör grytan, mät saften och häll tillbaka den i grytan. Koka upp igen och rör i sockret och låt koka i 2 minuter. Häll upp på varma, väl rengjorda flaskor. Förslut. Förvara kallt. Har du inte plats att förvara saften kallt bör du tillsätta 1 krm natriumbensoat eller kaliumsorbat/liter saft.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Mandelkaka med rabarber

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gräddglass på pinne

Gör din egen glass

Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Sommartårta

Tårtor till vårens fester och firanden

Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Grillmarinader

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.