Kolasnittar med rabarbersylt

Fantastiska kolasnittar fyllda med rabarbersylt. Njut av smakerna rabarber, kola, kardemumma och mandel. Godast samma dag.

ca 40 st

ca 1 timme

Betyg (0 st)

Ingredienser

Rabarbersylt
300 g rabarber
2 msk vatten
150 g Dansukker Syltsocker

Kolasnittar
200 g smör, rumstempererat
2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
2 msk Dansukker EKO Ljus Sirap/Ljus Sirap
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Garnering
hackade mandlar
2 tsk kardemumma

Instruktioner

Koka sylten en dag innan. Skölj och skiva rabarbern och blanda tillsammans med syltsocker och kardemumma i en kastrull.

Låt koka i 5 minuter. Skumma väl och mixa sylten så att det blir lite bitar kvar. Häll upp syloten på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.

Gör kolasnittarna. Sätt ugnen på 175°C, varmluft.

Vispa ihop smör, muscovadorörsocker och sirap. Blanda vetemjöl och bakpulver i en annan skål och tillsätt i smeten. Arbeta ihop smeten till en deg.

Rulla degen till 4 längder, fördela längderna på två plåtar med bakplåtspapper. Platta ut längderna lite och gör en grop längs med mitten. Fyll gropen med rabarbersylt.

Nyp ihop längderna lite så att sylten bakas in lite i degen och platta sedan till längderna lite och platta sist med en gaffel. Strö på hackade mandlar och kardemumma.

Grädda i nedre delen av ugnen i 10-11 minuter. Låt längderna svalna lite innan du skär de till snittar. Kakorna är godast samma dag eller någon dag efter. Sylten gör de väldigt goda men snabbt mjuka.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck.

Halloweendammsugare

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Chokladbiskvier

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.

Traditionell lingonsylt

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.