Kolasnittar med rabarbersylt

Fantastiska kolasnittar fyllda med rabarbersylt. Njut av smakerna rabarber, kola, kardemumma och mandel. Godast samma dag.

ca 40 st

ca 1 timme

Betyg (0 st)

Ingredienser

Rabarbersylt
300 g rabarber
2 msk vatten
150 g Dansukker Syltsocker

Kolasnittar
200 g smör, rumstempererat
2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
2 msk Dansukker EKO Ljus Sirap/Ljus Sirap
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Garnering
hackade mandlar
2 tsk kardemumma

Instruktioner

Koka sylten en dag innan. Skölj och skiva rabarbern och blanda tillsammans med syltsocker och kardemumma i en kastrull.

Låt koka i 5 minuter. Skumma väl och mixa sylten så att det blir lite bitar kvar. Häll upp syloten på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.

Gör kolasnittarna. Sätt ugnen på 175°C, varmluft.

Vispa ihop smör, muscovadorörsocker och sirap. Blanda vetemjöl och bakpulver i en annan skål och tillsätt i smeten. Arbeta ihop smeten till en deg.

Rulla degen till 4 längder, fördela längderna på två plåtar med bakplåtspapper. Platta ut längderna lite och gör en grop längs med mitten. Fyll gropen med rabarbersylt.

Nyp ihop längderna lite så att sylten bakas in lite i degen och platta sedan till längderna lite och platta sist med en gaffel. Strö på hackade mandlar och kardemumma.

Grädda i nedre delen av ugnen i 10-11 minuter. Låt längderna svalna lite innan du skär de till snittar. Kakorna är godast samma dag eller någon dag efter. Sylten gör de väldigt goda men snabbt mjuka.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Julgodis

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Saffranscones

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Citron- och ingefärsmarmelad

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Sagolik chokladtårta

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Vintersaga

Glögg och godsaker

Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.