Ingredienser
4–6 st (600 g) äpplen
150 g hallon
kanel efter egen smak
200 g smör
2 dl Dansukker Rörsocker
1/2 dl Dansukker Ljus Ekologisk Sirap
1/2 dl vispgrädde
2 dl vetemjöl
3 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1/2 dl kokosflingor
1 tsk flingsalt
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 °C.
Skala, kärna ur och dela äpplena. Lägg dem i en pajform tillsammans med hallon och eventuellt kanel.
Smält smör i en kastrull tillsammans med socker, sirap och vispgrädde.
Ta av från värmen och tillsätt mjöl, havregryn, bakpulver, vaniljsocker, kokos och salt.
Fördela smeten över äpplena och grädda i 25–30 minuter.
Låt svalna, servera med grädde, glass eller vaniljsås.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Läckra semlor
Njut av en klassisk semla med fluffig grädde och krämig mandelmassa, en variant med kardemummabulle eller varför inte som semmelkladdkaka.
Baka med citron och apelsin
Apelsin och citron är smaker som hör vintern till och passar jättebra att baka med. Citrus är uppfriskande och syrligt men passar även bra i kombination med andra smaker som choklad och kola.
Pannkakor
Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör. Prova till exempel att ringla på lite sirap.
Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!