Ingredienser
4 ägg
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Vaniljkräm
1 ägg
2 dl mjölk
1 msk potatismjöl
1/2 dl vispgrädde
3/4 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
Fyllning
4 gelatinblad
vaniljkrämen
3 dl vispgrädde
Garnering
300 g mandelmassa
2 dl Dansukker Florsocker
röd hushållsfärg
Instruktioner
Smöra och bröa en rund form, cirka 26 cm i diameter.
Vispa ägg och socker lätt och luftigt. Blanda de övriga ingredienserna och vänd ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 °C cirka 40 minuter. Stjälp upp kakan på galler och låt svalna. Dela kan i tre bottnar.
Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med vatten. Blanda samman ingredienserna till vaniljkrämen i en kastrull och sjud under omrörning till krämen tjocknat. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och rör ner i den varma krämen. Ställ åt sidan för att svalna. Vispa grädden till fast skum och vänd ner i krämen när denna svalnat av.
Bre en tredjedel av krämen på den ena bottnen, mer mitt på än vid sidorna. Lägg på den andra bottnen och bre även vaniljkräm på denna. Lägg på den sista botten och bre på resten av vaniljkrämen på denna, även på sidorna av kakan. Se till att det mesta av krämen kommer i mitten så att tårtan blir bullig på mitten.
Arbeta in florsockret i mandelmassan. Färga den röd. Kavla ut mandelmassan tunt mellan två bakplåtspapper. Täck tårtan med mandelmassan. Tryck till vid sidorna och skär bort överflödig mandelmassa.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Baka med saffran
Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.
Julbak med variation
Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.
Glögg och godsaker
Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.