Kladdkaka i långpanna med inkokta clementiner

Kladdkaka i långpanna med inkokta clementiner är riktigt smarrigt. Gör din kladdkaka i långpanna för enkelhetens skull och smaksätt med clementiner.

20 portioner

Betyg (66 st)

Ingredienser

8 ägg
12 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 tsk salt
3 dl kakao
6 dl mjöl
400 g smält smör

Tillbehör
10 clementiner
5 dl Dansukker Vit Sirap
3 dl vatten
3 kanelstänger
9 stjärnanis
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Vispad grädde 

Instruktioner

Rör ägg och socker poröst. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner i smörblandningen. Tillsätt det smälta smöret. Häll upp i långpanna med smort bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter i 175 °C. Skala clementinerna noga, dra bort så mycket av det vita som möjligt. Dela clementinerna i klyftor. Blanda vit sirap, vatten och kryddor i en gryta och koka upp. Lägg i clementinerna och stäng av värmen på plattan men låt grytan stå kvar tills det kallnat. Servera kakan med clementinerna och lite vispad grädde.

Vill du inte ha clementiner till kakan, kan du lyxa till den med kokostosca

600 gram kokosflingor
5 dl Dansukker Strösocker
3 dl Dansukker Ljus Sirap
5 dl vispgrädde
200 gram margarin

Blanda samman ingredienserna till toscan i en kastrull och sjud under omrörning i 5 minuter. Bre smeten på kakan efter 25 minuter och grädda i ytterligare 10 minuter. Låt svalna innan kakan skärs i rutor. Lägg rutorna i en burk med papper mellan varje lager. Rutorna går utmärkt att frysa.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Julgodis

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Saffranscones

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Citron- och ingefärsmarmelad

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Sagolik chokladtårta

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Vintersaga

Glögg och godsaker

Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.