Ingredienser
Kardemummakaka
2 ägg
1 1/2 dl Dansukker Farinsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
1 tsk kardemumma, nystött
2 tsk kanel
3/4 dl rapsolja
3/4 dl mjölk
Rompocherade päron
6 små päron
2 dl vatten
1 dl mörk rom
1/2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1 kanelstång
Glasyr
1/2 dl Dansukker Florsocker
75 g färskost
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
mjölk
matolja till formarna
kanel på toppen
Instruktioner
Skala päron och låt stjälken sitta kvar. Lägg päron och resterande ingredienser i en kastrull och låt sjuda med lock tills de är mjuka, cirka 30 minuter. Låt päronen svalna i lagen.
Sätt ugnen på 175°C, över- och undervärme. Gnid in 6 suffléformar (alt större muffinsformar) med matolja.
Vispa ägg och farinsocker till en krämig och luftig smet.
Blanda mjöl, bakpulver, salt och kryddor i en separat skål. Vänd ner i ägg- och sockerblandningen. Rör slutligen ner olja och mjölk och rör till en jämn smet.
Fyll formarna med 2/3 smet. Grädda i ugnen i 25–30 minuter. Låt kakorna svalna en aning innan de vänds ur sina formar.
Servering
Gröp ur ett hål, lika brett som päronet, i kakan. Sätt päronet i hålet så att det sitter stabilt. Vispa ihop alla ingredienser till glasyren utom mjölken. Vispa ner lite mjölk i taget till önskad konsistens. Såsen ska vara rinnig men krämig. Skeda över glasyr över päronet och strö över kanel.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Baka med saffran
Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.
Julbak med variation
Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.
Glögg och godsaker
Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.