Ingredienser
Vetedeg
50 g jäst för söta degar
5 dl mjölk, rumstempererad
200 g smör, rumstempererat
1 ½ dl Dansukker Vit Sirap
3 tsk kardemumma, stött
13-15 dl, ca 800 g vetemjöl
1/2 tsk salt
Fyllning
200 g smör, rumstempererat
2 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker Fairtrade
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 tsk kardemumma, stött
Pensling
1 ägg, uppvispat + lite salt + lite vatten
Garnering
Smör, smält
Dansukker Strösocker
kardemumma, stött
Instruktioner
Smula jästen i en bunke, tillsätt mjölken och rör tills det löst sig.
Dela smöret i mindre bitar och tillsätt i degspadet tillsammans med sirap, kardemumma och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen i maskin i cirka 5 minuter. Tillsätt saltet och fortsätt blanda tills degen släpper från kanterna, ytterligare cirka 5 minuter. Tillsätt mer vetemjöl vid behov.
Låt jäsa under plast i cirka 30 minuter.
Förbered fyllningen. Vispa ihop alla ingredienser och ställ åt sidan.
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela i två delar och kavla ut till rektanglar. Bred ut fyllningen i ett jämnt lager. Rulla samman och skär i bitar. Lägg bullarna i bullformar, glest på en plåt. Låt jäsa under duk i 40 minuter. Sätt ugnen på 225°C.
Pensla bullarna försiktigt med uppvispat ägg med salt och vatten. Grädda i mitten av ugnen i cirka 8-10 minuter. Låt svalna på galler, under bakduk.
Blanda strösocker och kardemumma i en skål, måtta efter egen smak. Pensla de avsvalnade bullarna med smör och doppa i socker- och kardemummablandningen.
Tips. Frys in bullarna utan garneringen. Ta ut ur frysen när de ska ätas och pensla på smält smör och doppa i socker- och kardemummablandningen.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen
Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.

Baka med citron och apelsin
Apelsin och citron är smaker som hör vintern till och passar jättebra att baka med. Citrus är uppfriskande och syrligt men passar även bra i kombination med andra smaker som choklad och kola.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!