Kanelbulle King size

En enda stor kanelbulle som räcker till hela familjen – eller kanske till en enda bulltokig fantast!

familjebulle, ca 16 bitar

Betyg (17 st)

Ingredienser

25 g jäst, färsk (0.5 paket)
2 1/2 dl mjölk
1/2 dl Dansukker Vit Sirap
2 krm salt
1 tsk kardemumma (stött)
75 g smör (rumsvarmt)
7 1/2 – 8 dl vetemjöl

Fyllning
75 g smör (rumsvarmt)
3 msk Dansukker Svenskt Strösocker
1 msk kanel
1/2 msk ströbröd

Pensling & Garnering
1 ägg (uppvispat)
1 msk Dansukker Pärlsocker
1 msk mandelspån

Instruktioner

1. Smula jästen i en bunke eller köksmaskin. Häll över mjölken och rör om så att jästen löser sig.

2. Tillsätt sirap, salt, kardemumma, smöret i klickar och mjölet (spara ½ dl till utbakningen). Bearbeta degen kraftigt (ca 5 minuter i maskin eller 8-10 min för hand) till en smidig och blank deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.

3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Kavla till en rektangel ca 30 x 40 cm.

4. Rör samman smör, socker, kanel och ströbröd till fyllningen. (Ströbrödet gör att fyllningen inte flyter ut under gräddningen). Bred den över degen.

5. Skär degen i långa remsor, 3-4 cm breda. Rulla ihop den första remsan, fyllningen inåt, till bullens centrum. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Fyll på med resterande remsor utanpå, till en stor bulle.

6. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200°.

7. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker och flagad mandel.

8. Grädda i ugnen ca 15 minuter.

Recept: Hembakningsrådet
Foto: Agneta Thorsén

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Julgodis

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Saffranscones

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Citron- och ingefärsmarmelad

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Sagolik chokladtårta

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Vintersaga

Glögg och godsaker

Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.