Kanelbullar med vaniljkräm

Ljuvliga kanelbullar fyllda med både kanelfyllning och vaniljkräm. En underbar bulle om du gillar det lilla extra.

Betyg (0 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Vaniljkräm
1/2 vaniljstång  
2 1/2 dl mjölk
4 äggulor
1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1/2 dl majsstärkelse
25 g smör, rumstempererat 

Vetedeg
25 g jäst
2 1/2 dl mjölk, rumstempererat
75 g smör, rumstempererat
3/4 dl Dansukker Svensk Vit Sirap
2 tsk mald kardemumma
6-7 dl vetemjöl
1/4 tsk salt

Kanelfyllning
100 g smör, rumstempererat
3/4 dl Dansukker Svenskt Brun Farin Strö
1 msk kanel 

Pensling
Ägg + salt + vatten

Garnering
Dansukker Svenskt Pärlsocker

Instruktioner

Börja med vaniljkrämen. Skrapa ur en vaniljstång och koka upp med mjölk.
Ta upp vaniljstången. Vispa äggula, socker, vaniljsocker och majsstärkelse poröst. Häll mjölken över äggsmeten under uppvispning.

Häll tillbaka i kastrullen och koka upp under konstant vispning. Lyft bort från plattan när krämen tjocknat och tillsätt smöret lite i taget under vispning. Sila vaniljkrämen genom en finmaskig sil. Plasta skålen och låt vila i kylen.

Gör vetedegen. Smula jäst i en degbunke och tillsätt mjölk. Rör tills jästen löst sig.

Tillsätt sirap, kardemumma, smör och 2/3 av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Tillsätt salt och ytterligare mjöl och arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Låt jäsa under duk till dubbel storlek, 20-30 minuter.

Gör under tiden kanelfyllningen. Vispa ihop smör, brun farin strö och kanel.

Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut till en rektangulär platta och bred på kanelfyllningen. Rulla samman och skär till ca 20 bullar.

Placera bullarna med mellanrum på en plåt med bakplåtspapper eller gör kanelbullar i långpanna. Placera då bullarna nära varandra i en bakform med bakplåtspapper så att de jäser ihop.

Låt jäsa under bakduk i ca 1 timme.

Sätt ugnen på 220 °C. Pensla bullarna med ägg som är uppvispat med lite salt och vatten. Tryck ett hål med fingret i mitten av varje bulle och spritsa i vaniljkrämen. 

Strö på pärlsocker och grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna på galler.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Mandelkaka med rabarber

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gräddglass på pinne

Gör din egen glass

Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Sommartårta

Tårtor till vårens fester och firanden

Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Grillmarinader

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.