Ingredienser
25 g jäst, färsk (0.5 paket)
2 1/2 dl äppeljuice (drickfärdig)
1/2 dl Dansukker Vit Sirap (eller Dansukker Svenskt Strösocker)
1 tsk kardemumma (stött)
2 krm salt
8 1/2 dl vetemjöl
75 g smör (rumsvarmt)
Fyllning
50 g smör (rumsvarmt)
2 msk Dansukker Farinsocker
1/2 msk kanel, malen
1/2 msk majsstärkelse
1/2 dl äppelmos
Pensling & Garnering
1 ägg (uppvispat)
Dansukker Pärlsocker
Instruktioner
1. Ta fram och låt alla ingredienser bli rumstempererade. Smula jästen i en köksassistent eller bunke. Tillsätt äppeljuice och rör om så att det blandas.
2. Tillsätt sirap, kardemumma, salt och det mesta av mjölet (spara ½ dl till utbakningen). Klicka ner smöret och arbeta degen kraftigt i minst 5 minuter till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
3. Rör samman smör, socker, kanel och majsstärkelse till fyllningen. Blanda ner äppelmoset.
4. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Ev behövs lite mera mjöl men var försiktig med mjölmängden, bullarna blir saftigare med mindre mängd. Kavla ut degen till en stor rektangel.
5. Bred fyllningen på halva rektangeln på längden. Vik över den ofyllda sidan. Skär i ca 2 cm breda remsor, skär dem på längden men låt det hänga ihop högst upp. Vrid dem och forma en lös knut. (är det kladdigt kan man göra detta moment på en tallrik med strösocker).
6. Låt jäsa övertäckt på bakplåtspappersklädd plåt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250°.
7. Pensla försiktigt med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 7-8 minuter.
Recept: Hembakningsrådet
Foto: Åsa Dahlgren
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gör din egen glass
Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.