Kanelbullar

- Recept Malin Sahlberg
Kanelbullar, den ohotade fikafavoriten. Ett måste när jag bakar bullar är att toppa dem med massor med Dansukker Pärlsocker.

Ca 20 st bullar

Gräddning: 225 grader, ca 7-8 minuter

Betyg (26 st)

Ingredienser

Fördeg
2,5 dl rumsvarm mjölk
25 g jäst
250 g vetemjöl

Deg
250 g vetemjöl
4 g salt
6 g kardemumma (mortlad eller nygrovmald)
100 g rumsvarmt smör
100 g Dansukker Strösocker

Fyllning
200 g rumsvarmt smör
150 g Dansukker Strösocker
8 g Dansukker Vaniljsocker
10 g finmald kanel

övrigt
1 ägg + lite vatten

0,5 dl Dansukker Vit sirap
1 msk vatten

Dansukker Pärlsocker

Instruktioner

Fördeg
Blanda alla ingredienser till fördegen så det blir en slät smet. Täck bunken med bakduk eller plastfilm och låt jäsa cirka 1 timme.

Deg
Mortla eller mal kardemumman. Blanda i ingredienser till degen i den jästa fördegen. Arbeta ihop degen i en köksmaskin i minst 10 minuter. Täck bunken igen och låt degen sedan vila i 30-35 minuter. Gör fyllningen under tiden.

Fyllning
Rör samman alla ingredienser. Se till att det är rumsvarmt så att det är lätt att breda ut.

Baka ut bullarna
Dela degen i två delar. Kavla ut var och en av dem och bred på fyllningen jämt över hela. Vik degen på mitten och skär sedan remsor och snurra ihop dem.

Lägg bullarna på bakplåtspappersklädda plåtar och låt dem jäsa i ca 2 timmar under bakduk.

Pensla bullarna med ägg (blanda gärna upp med lite vatten och salt för en lättare pensling) och strö över pärlsocker.

Blanda ihop Vit sirap och vatten.

Baka bullarna i ugnen på 225 grader i ca 7-8 minuter. Pensla dem sedan med sirapsblandningen alldeles direkt när de kommer från ugnen.

Klart att njutas!

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Julgodis

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Saffranscones

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Brownie-mix på fin burk

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Sagolik chokladtårta

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Vintersaga

Glögg och godsaker

Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.