Julstubbe

Len och krämig vaniljfyllning i en rulle av magiskt mustig choklad. Denna julstubbe passar utmärkt när det väntas många till julfikat. Roligt julpyssel för familjen också.

ca 15 bitar

ca 1 timme

Betyg (0 st)

Ingredienser

Ganache 
2 dl vispgrädde 
200 g mörk choklad

Vaniljfyllning 
2 äggulor 
2 dl mjölk 
1 tsk Dansukker Vaniljsocker 
1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker 
1 msk majsstärkelse 
100 g smör, rumstempererat

Botten
3 ägg 
1 1/2 dl Dansukker Farinsocker 
3/4 dl potatismjöl 
3 msk kakao 
1/2 tsk bakpulver 
1 tsk Dansukker Svenskt Strösocker 

Dekoration
Dansukker Florsocker

Instruktioner

Börja med ganachen. Koka upp grädde och tillsätt hackad choklad. Rör till smeten är helt jämn. Ställ i kylen för att stelna lite.

Gör vaniljfyllningen. Lägg alla ingredienser utom smöret i en kastrull. Låt sjuda i någon minut, vispa konstant. Ställ åt sidan och låt krämen bli helt kall.

Gör under tiden botten till rulltårtan. Sätt ugnen på 250°C, över- och undervärme.

Vispa ägg och farinsocker några minuter till smeten är porös.

Sikta ihop potatismjöl, kakao och bakpulver och vänd ner försiktigt. Rör till en jämn smet. Häll smeten på en plåt med bakplåtspapper och bred ut i ett jämnt lager.

Grädda botten i mitten av ugnen i 4-5 min.

Lägg ett bakplåtspapper på en ren kökshandduk. Strö strösocker i ett jämnt lager på bakplåtspappret och vänd över botten direkt från ugnen på bakplåtspappret med strösocker. Dra försiktigt bort det gamla och lägg på ett nytt.

Rulla ihop botten in i kökshandduken med bakplåtspappret under och ovanpå, så tight som möjligt men försiktigt. Låt svalna helt.

Vispa vaniljfyllningen med en elvisp och tillsätt lite smör i taget. Vispa några minuter, till fyllningen blivit fluffig. Bred ut den på rulltårtan och rulla ihop från kortsidan, så att rulltårtan blir lite tjockare.

Ta ut ganachen i tid så den inte blir för hård och bred på ett tjockt och fint lager runt rulltårtan. Ställ i kylen ca 10 min och gör sedan märken med en kniv så att det ser ut som en stubbe. Dofta över florsocker.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Hallonhjärtan

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen.

Varm choklad

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Kardemummabullesemla

Läckra semlor

Njut av en klassisk semla med fluffig grädde och krämig mandelmassa, en variant med kardemummabulle eller varför inte som semmelkladdkaka.

Citrontarte

Baka med citron och apelsin

Apelsin och citron är smaker som hör vintern till och passar jättebra att baka med. Citrus är uppfriskande och syrligt men passar även bra i kombination med andra smaker som choklad och kola.

Citrusmarmelader

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Kokos- och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!