Julstubbe

Len och krämig vaniljfyllning i en rulle av magiskt mustig choklad. Denna julstubbe passar utmärkt när det väntas många till julfikat. Roligt julpyssel för familjen också.

ca 15 bitar

ca 1 timme

Betyg (0 st)

Ingredienser

Ganache 
2 dl vispgrädde 
200 g mörk choklad

Vaniljfyllning 
2 äggulor 
2 dl mjölk 
1 tsk Dansukker Vaniljsocker 
1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker 
1 msk majsstärkelse 
100 g smör, rumstempererat

Botten
3 ägg 
1 1/2 dl Dansukker Farinsocker 
3/4 dl potatismjöl 
3 msk kakao 
1/2 tsk bakpulver 
1 tsk Dansukker Svenskt Strösocker 

Dekoration
Dansukker Florsocker

Instruktioner

Börja med ganachen. Koka upp grädde och tillsätt hackad choklad. Rör till smeten är helt jämn. Ställ i kylen för att stelna lite.

Gör vaniljfyllningen. Lägg alla ingredienser utom smöret i en kastrull. Låt sjuda i någon minut, vispa konstant. Ställ åt sidan och låt krämen bli helt kall.

Gör under tiden botten till rulltårtan. Sätt ugnen på 250°C, över- och undervärme.

Vispa ägg och farinsocker några minuter till smeten är porös.

Sikta ihop potatismjöl, kakao och bakpulver och vänd ner försiktigt. Rör till en jämn smet. Häll smeten på en plåt med bakplåtspapper och bred ut i ett jämnt lager.

Grädda botten i mitten av ugnen i 4-5 min.

Lägg ett bakplåtspapper på en ren kökshandduk. Strö strösocker i ett jämnt lager på bakplåtspappret och vänd över botten direkt från ugnen på bakplåtspappret med strösocker. Dra försiktigt bort det gamla och lägg på ett nytt.

Rulla ihop botten in i kökshandduken med bakplåtspappret under och ovanpå, så tight som möjligt men försiktigt. Låt svalna helt.

Vispa vaniljfyllningen med en elvisp och tillsätt lite smör i taget. Vispa några minuter, till fyllningen blivit fluffig. Bred ut den på rulltårtan och rulla ihop från kortsidan, så att rulltårtan blir lite tjockare.

Ta ut ganachen i tid så den inte blir för hård och bred på ett tjockt och fint lager runt rulltårtan. Ställ i kylen ca 10 min och gör sedan märken med en kniv så att det ser ut som en stubbe. Dofta över florsocker.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck.

Halloweendammsugare

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Chokladbiskvier

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.

Traditionell lingonsylt

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.