Julkrans med choklad

En julkrans med en magisk fyllning. Blanda smör, choklad, hasselnötter, muscovado, kanel, kardemumma, vaniljsocker och flingsalt och förvandla din krans till en läcker julkrans.

2 kransar

Betyg (4 st)

Ingredienser

3 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
1/2 dl Dansukker Strösocker
1 ägg
1/2 dl Dansukker Vit Sirap
1 1/2 tsk salt
8 - 10 dl vetemjöl special
100 g rumstempererat smör

Fyllning
200 g rumstempererat smör
100 g hackad choklad
100 g finhackade hasselnötter
1/2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
2 tsk malen kanel
1/2 tsk stött kardemumma
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1/2 tsk flingsalt

Pensling och garnering
1 ägg, uppvispat
Dansukker Pärlsocker eller Rörsocker

Instruktioner

Värm mjölken till 37 °C. Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölken. Rör tills jästen löst sig.

Tillsätt socker, ägg, sirap och salt under omrörning. Häll sakta i mjölet och klicka sedan i smöret. Knåda degen 5- 10 minuter så den blir smidig och lite kladdig. Täck skålen och låt jäsa 1 timme.

Sätt på ugnen på 175 °C.

Blanda alla ingredienser till fyllningen.

Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Dela i två bitar och kavla försiktigt ut varje bit till en rektangel cirka 18 x 13 cm. Bred fyllningen på degen men lämna en liten kant runt om.

Rulla ihop varje rektangel till en rulle och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Klipp sneda klipp i kransarna, nästan helt igenom med 1 cm mellanrum och vik upp klippen åt vartannat håll.

Låt jäsa 30 minuter. Pensla med ägg och garnera med pärlsocker eller rörsocker.

Grädda kransarna i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Julgodis

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Saffranscones

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Citron- och ingefärsmarmelad

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Sagolik chokladtårta

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Vintersaga

Glögg och godsaker

Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.