Juliga munkar

Baka juliga munkar och dekorera med glasyr i olika färger och smak eller rulla dina nygräddade munkar i kanelsocker.

8-10 stycken

Betyg (169 st)

Ingredienser

2 1/2 dl vetemjöl
1 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 1/4 tsk bakpulver
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
3/4 tsk salt
1 dl mjölk
1 tsk citronsaft
50 g smör
1 ägg, lätt uppvispat
50 g smör, smält + rapsolja till pensling av plåt
Munkplåt

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 °C. Pensla munkplåten noga med rapsolja.

Blanda mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål.

Blanda mjölk och citronsaft i en skål, rör om.

Smält smör. Tillsätt mjölken, det lättvispade ägget och det smälta smöret i den torra blandningen och blanda.

Fyll formen till hälften med smet. Använd gärna en spritspåse så blir det lättare att fylla hålen.

Grädda i nedre delen av ugnen cirka 6-8 minuter. Låt dem svalna några minuter innan de tas ur formen. Pensla formen mellan varje omgång.

3 VARIANTER AV TOPPING

Kanel och socker
1/2 dl Dansukker Strösocker
1-2 tsk malen kanel
50 g smält smör

Blanda socker och kanel. Pensla munkarna med smör när de fortfarande är varma och doppa dem i sockerblandningen.

Glasyr och polkagriskross
2 dl Dansukker Florsocker
1-2 msk vatten
1 dl krossade polkagrisar

Blanda samman florsocker och vatten till en smidig smet. Glasera munkarna och toppa med polkagrisar.

Pepparkaksglasyr
2 dl Dansukker Florsocker
1-2 msk vatten
2 tsk pepparkakskrydda

Blanda samman florsocker och vatten till en smidig smet. Tillsätt pepparkakskrydda. Bred glasyren på munkarna.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Julgodis

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Saffranscones

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Citron- och ingefärsmarmelad

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Sagolik chokladtårta

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Vintersaga

Glögg och godsaker

Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.