Jordgubbstarte

- Recept Anne au Chocolat
Jordgubbspaj i lite nya kläder. Smörkrispig mördeg, mandelsaftig frangipankräm med farinsocker, ett fint lager av krispig mörk choklad, silkeslen, mjuk och luftig vispad vaniljgrädde och härligt söta jordgubbar.

8 personer

Betyg (2 st)

Ingredienser

Mördeg
2 1/4 d ekologiskt vetemjöl
3/4 dl Dansukker EKO Florsocker
1 nypa ekologiskt salt
70 g ekologiskt smör, kallt
1 ekologisk äggula

Frangipanekräm
80 g ekologiskt smör, mjukt
80 g Dansukker EKO Farinsocker eller vanligt Farinsocker
1 3/4 dl ekologiskt mandelmjöl
1 ekologiskt ägg

Chokladöverdrag
60 g ekologisk mörk choklad

Vaniljgrädde
1 1/2 dl ekologisk vispgrädde
1 msk Dansukker EKO Florsocker
fröna från 1/2 dl ekologisk vaniljstång

Dekoration
1 förpackning ekologiska jordgubbar
ev. lite ekologisk oxalis

Instruktioner

Tips: Du kan enkelt baka pajen i en vanlig pajform med en diameter på cirka 20 cm.

Mördeg
Lägg mjöl, florsocker och salt i en mixer. Skär smöret i små kuber och lägg det i mixern. Rör om tills det ser ut som riven parmesan. Tillsätt ägget och arbeta samman snabbt, till en boll. Täck degen och låt den vila i kylen i 30 minuter. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper. Lägg ett bakplåtspapper på en skärbräda som får plats i kylen. Lägg en tårtring på ca 20 cm på bakplåtspappret som ligger på skärbrädan och klä botten och kanterna med mördegen. Ställ i kylen medan frangipanekrämen förbereds. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.

Frangipanekräm
Vispa smör och farinsocker väl i en skål. Vänd i mandelmjöl, tillsätt sedan ägget och rör om till en jämn smet. Fördela frangipanekrämen i pajskalet. Grädda i ca 20 minuter. Håll koll på pajen under tiden. Låt svalna och sätt sedan pajen i kylen för att stelna och bli helt kall.

Chokladöverdrag
Hacka chokladen och smält över ett vattenbad eller i mikrovågsugnen på medelhög effekt. Rör under tiden. Bred chokladen på den kalla pajen och kyl tills den stelnat.

Vaniljgrädde
Vispa grädde, florsocker och vaniljfrö till ett lätt skum och bred på chokladlagret.

Dekoration
Skär jordgubbarna i skivor och dekorera pajen. Servera omedelbart. Pajen kan också dekoreras några timmar i förväg och förvaras i kylen före servering.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Julgodis

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Saffranscones

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Citron- och ingefärsmarmelad

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Sagolik chokladtårta

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Vintersaga

Glögg och godsaker

Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.