Ingredienser
300 g färska jordgubbar (eller frysta)
200 g Syltsocker med Pektin från Dansukker
rivet skal av 1 ekologisk lime
15 blad färsk basilika
Instruktioner
1. Halvera jordgubbarna och koka upp dem tillsammans med Syltsocker. Låt koka i c:a 5 minuter. Skumma ev. av det skum som kan bildas när man värmer upp bär, då håller sig sylten bättre. Gör ett syltprov, genom att lägga en klick sylt på en iskall tallrik (ha en tallrik i frysen). Efter någon minut drar du med skeden genom klicken. Om sylten håller sig delad är den färdig.
2. Tillsätt rivet skal av lime och strimlade basilikablad. Häll upp sylten i en ren burk.
3. Njut till scones, glass eller som tårtfyllning.
- Recept Peter Dahlberg - www.peterbakar.se
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen
Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.

Baka med citron och apelsin
Apelsin och citron är smaker som hör vintern till och passar jättebra att baka med. Citrus är uppfriskande och syrligt men passar även bra i kombination med andra smaker som choklad och kola.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!