Ingredienser
Salt & pepparmaränger
3-4 st äggvitor (100g)
1 dl Dansukker Svenskt Strösocker (90g)
2 dl Dansukker Florsocker (120g)
Flingsalt & svartpeppar efter smak
Jordgubbsgelé
¼ liter färska jordgubbar
½ dl jordgubbssaft
¾ dl vatten
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
½ st urskrapad vaniljstång
Jordgubbspannacotta
500g färska jordgubbar
(2 msk Dansukker Svenskt Strösocker)
4 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
1 tsk vaniljsocker
2 msk färskpressad citronjuice
Instruktioner
Sätt ugnen på 80 grader varmluft, och klä två plåtar med bakplåtspapper.
Vispa upp äggvitan tills den är ganska fast och tillsätt sockret i två omgångar, vispa ihop tills du har en härlig glansig maräng. Sikta i florsocker, ta lite i taget och blanda försiktigt tills du har en jämn maräng. Häll i marängen i en spritspåse med valfri tyll. Spritsa ut maränger på plåten, strö flingsalt och dra några varv med svartpepparkvarnen över marängerna. Grädda i ca 1 timma. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar i ugnen för att torka ut ordentligt. Jag brukar låta marängerna stå i ugnen över natten.
Hacka jordgubbarna till gelén och häll upp i botten på sex glas. Koka upp saft, urskrapad vaniljstång, vatten och gelésocker i låt sen koka i ca 30 sekunder. Fördela gelén över jordgubbarna och ställ i kylen för att stelna.
Rensa och dela jordgubbarna, häll ner i en kastrull och koka upp med 2 msk strösocker om jordgubbarna är lite sura. Mixa med stavmixer och sila av jordgubbarna i en finmaskig sil. Häll tillbaka jordgubbspurén i kastrullen och koka upp med grädde, Gelesocker multi, vaniljsocker och citronjuice. Låt koka upp och se till att det kokat i minst 30 sek. Låt svalna lite med rör ofta med silckepott. Häll pannacottan försiktigt på gelén och ställ i kylen för att stelna i ca 2 timmar. Garnera med färska jordgubbar och maränger. Njut!
- Recept Linn Utbult - Salt som Socker
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag
Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Läckra semlor
Njut av en klassisk semla med fluffig grädde och krämig mandelmassa, en variant med kardemummabulle eller varför inte som semmelkladdkaka.
Baka med citron och apelsin
Apelsin och citron är smaker som hör vintern till och passar jättebra att baka med. Citrus är uppfriskande och syrligt men passar även bra i kombination med andra smaker som choklad och kola.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!