Isglass med skogsbär och mynta

Isglass med smak av skogsbär, lime och mynta är en riktigt härlig törstsläckare. Dessa isglassar är imponerande coola!

6 isglassar

ca 30 minuter + 3,5 timmar frystid

Betyg (8 st)

Ingredienser

Skogsbärsisglass
100 g bär, färska eller frysta
1 dl vatten
1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
2 msk Dansukker Glykossirap

Lime- och myntaisglass
4 stjälkar mynta
1 1/2 dl vatten
1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 msk Dansukker Glykossirap
2 msk limesaft (ca 1 lime)

Instruktioner

Koka upp bär, vatten, socker och glykossirap. Mixa blandningen och sila genom en finmaskig sil. Ställ åt sidan för att svalna helt.

Koka upp mynta, vatten, socker och glykossirap. Låt sjuda i 5 minuter.
Ställ åt sidan och tillsätt limesaften. Låt svalna helt och sila sedan bort myntabladen.

Ta fram 6 glassformar och häll i lite av skogsbärsisglassen. Ställ i frysen cirka 45 minuter för att stelna. Häll över lite lime- och myntaisglass. Ställ i frysen ytterligare 45 minuter. Fortsätt så tills isglassmeten är slut.

Stick ner glasspinnar i glassarna när de kan fästa och låt frysa ytterligare någon timme.

Ta ut från frysen några min innan de ska ätas och lossa sedan isglassarna från formarna. Njut!

Tips på ätbara blommor: Syren, Gurkört, Krasse, Pensé, Ringblomma, Skogsviol, Ros, Lavendel och Kryddtagetes

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Julgodis

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Saffranscones

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Citron- och ingefärsmarmelad

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Sagolik chokladtårta

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Vintersaga

Glögg och godsaker

Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.