Honungsmuffins

Våra honungsmuffins har smak av kanel och ingefära, och är fyllda med aprikosmarmelad. Dekorera honungsmuffinsen med chokladfrosting och toppa med torkade aprikoser.

ca 18 muffins

ca 1 timme

Betyg (0 st)

Ingredienser

Aprikos- och apelsinmarmelad
100 g torkade aprikoser
saften från 1/4 apelsin
1/4 dl vatten
75 g Dansukker Syltsocker

Muffins
3 dl honung
1 1/2 dl Dansukker Farinsocker
3 ägg
1 tsk ingefära, malen
2 tsk kanel, malen
saften och skalet av 1/2 apelsin, gärna obesprutad
1 1/2 dl vispgrädde
8 1/3 dl vetemjöl
2 tsk hjorthornssalt

Chokladfrosting
200 g mörk choklad
300 g smör, rumstempererat
2 dl Dansukker Florsocker

Garnering
torkade aprikoser

Instruktioner

Börja med aprikosmarmeladen. Blötlägg aprikoserna i minst 2 timmar och hacka dem sedan fint.

Blanda aprikoserna, apelsinsaft, vatten och syltsocker i en gryta och koka under omrörning i 10 minuter. Skumma noga. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt och mörkt.

Sätt ugnen på 175 grader.

Lägg honung och socker i en gryta och värm upp till sockret löst sig. Låt det svalna.

Vispa upp äggen och tillsätt kryddorna, apelsinsaft, grädde och den avsvalnade honungsblandningen. Rör samman till en jämn smet.

Blanda mjöl och hjorthornssalt och vänd ner i smeten, rör den jämn.

Häll sedan smeten i muffinsformar och grädda i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter. Låt svalna på galler.

Gör chokladfrostingen. Hacka chokladen och smält över ett vattenbad.

Vispa sedan smör och florsocker fluffigt i en bunke. Rör ner chokladen och vispa till en slät smet. Ställ i kylskåpet cirka 20 minuter.

Gör ett hål i varje muffins och lägg i lite aprikosmarmelad i varje hål.

Lägg frostingen i en spritspåse och spritsa på muffinsarna. Garnera med en bit torkade aprikos.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Citrusmarmelader

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Varm choklad

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Kardemummabullesemla

Läckra semlor

Njut av en klassisk semla med fluffig grädde och krämig mandelmassa, en variant med kardemummabulle eller varför inte som semmelkladdkaka.

Citrontarte

Baka med citron och apelsin

Apelsin och citron är smaker som hör vintern till och passar jättebra att baka med. Citrus är uppfriskande och syrligt men passar även bra i kombination med andra smaker som choklad och kola.

Krabbelurer

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör. Prova till exempel att ringla på lite sirap.

Kokos- och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!