Hjortron och Karamellpudding

- Recept Daniel Roos
Hjortron och karamellpudding. En dessert med karamellpudding, hjortronkompott, havreströssel och vispad syrad grädde.

4-6 st

Betyg (3 st)

Ingredienser

Karamellpudding
1/2 dl Dansukker Strösocker
1,5 dl Vispgrädde
1 krm Havssalt
½ tsk Dansukker Vaniljsocker eller 1/4 st Vaniljstång
1 st Gelatinblad

Hjortronkompott
1 dl Hjortron
Saft från en halv Citronsaft
½ tsk Dansukker Vaniljsocker eller 1/4 st Vaniljstång
0,75 dl Dansukker Syltsocker

Havreströssel
1,5 dl Dansukker Farinsocker
100 g Smör
1,5 dl Mjöl
1/2 dl Havregryn

Vispad syrad grädde
1 dl syrade Grädde
½ saft från en halv citron
½ tsk Dansukker Vaniljsocker eller 1/4 st Vaniljstång
1 tsk Dansukker Florsocker

Instruktioner

Metod
Karamellpuddingen

Blötlägg gelatinet. Värm vispgrädden i en kastrull med vaniljen och havssaltet. Smält strösockret lite i taget till en gyllenbrun karamell ha sedan försiktigt i lite av gräddblandningen i taget och sjud smeten så allt är smält. Tillsätt gelatinet och sila smeten. Fyll upp i glas och frys snabbt puddingen så det sätter sig.

Hjotronkompott
Koka Hjortronen med Syltsocker, citronsaft och vanilj i 2 min fyll sedan kompotten på den stelnade karamellpuddingen i glasen.

Havreströssel
Blanda i en Kitchen aid – smöret, Farinsocker, mjölet och havregrynet tills det börjar bildas små klumpar. Baka av smulorna på 170 grader ca 7 min tills dem blir gyllenbruna. Strö sedan smulorna på hjortronkompotten.

Vispad syrad grädde
Vispa den syrade grädden med Florsocker och vaniljen, toppa sedan glasen med grädden.

Recept Daniel Roos

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Julgodis

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Saffranscones

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Brownie-mix på fin burk

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Sagolik chokladtårta

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Vintersaga

Glögg och godsaker

Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.