Halloweendammsugare

Festliga Halloweendammsugare som kommer att bli uppskattade under Halloween. Forma dina dammsugare till läskiga Frankenstein eller fina pumpor.

ca 15 pumpor och 10 Frankenstein

Betyg (78 st)

Ingredienser

100 g smör
1 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
3 msk kakao
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
ca 200 g (ca 5 dl) choklad- eller sockerkaksmulor
1 msk rom eller punsch eller kokt kaffe
 

Garnering
marsipan, grön eller orange
mörk och ljus choklad
ätbara ögon, till Frankenstein
grön marsipan eller något godis som kan vara skaftet till pumpan

Instruktioner

Blanda alla ingredienser i en skål.

Om du vill göra Frankensteindammsugare ska du dela upp degen i 2 bitar. Rulla till längder och platta till dom lite. Lägg på en bakpappersklädd skärbräda och ställ i frysen.

Om du vill göra pumpadammsugare så delar du degen i 15 bitar beroende på hur stora du vill ha. Rulla till bollar. Lägg på en bakpappersklädd skärbräda och ställ i frysen.

Kavla under tiden ut marsipanen.

För att göra små Frankenstein, täck längderna med grön marsipan och skär till mindre bitar. Ställ tillbaka bitarna med ena sidan av innehållet ner mot skärbrädan med bakplåtspapper. Ställ i kylen.

Smält chokladen och lägg i en spritspåse. Klipp ett litet håll och spritsa choklad på toppen av Frankenstein. Spritsa så att det ser ut som Frankensteins hår. Spritsa en mun och sedan två klickar där ögonen ska fästas. Sätt fast ätbara ögon.

För att göra små pumpor, täck bollarna med orange marsipan och använd eggen av en matkniv och gör små veck i marsipanen. Gör en liten grop på toppen där skaftet ska sitta. Ställ tillbaka på skärbrädan med smörgåspapper och in i kylen.

Forma lite grön marsipan till skaft eller använd grönt godis och tryck fast i gropen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Julgodis

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Saffranscones

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Brownie-mix på fin burk

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Sagolik chokladtårta

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Vintersaga

Glögg och godsaker

Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.