Ingredienser
500g kaka (gärna choklad-, citron- eller morotskaka)
150 g färskost
300 g ljus eller mörk blockchoklad
Träspett
Sockerpasta till garnering
Instruktioner
Smula ner kakan i en bunke och blanda med färskosten till en smidig deg. Rulla cirka 3 centimeter stora bollar och lägg på en tallrik. Ställ in i frysen i cirka 20 minuter. Smält chokladen över vattenbad. Ta ut bollarna ur frysen och doppa cirka 1 centimeter av spettet i choklad och stick ner i bollen och låt stelna. Doppa sedan bollarna försiktigt i chokladen och låt rinna av. Ställ in i kylen.
Fladdermus:
Kavla ut sockerpastan cirka 2–3 mm tjock. Rita vingar på ett tjockare papper och använd som mall. Stansa ut vingar, ögon och huggtänder. Forma små horn. Använd resterande smält choklad för att fästa dekorationen på bollarna.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen
Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!