Hallonmazarin

En lite somrigare mazarin med hallonsylt i fyllningen toppad med rosa glasyr. Baka, bjud och njut!

ca 20 stycken

2 timmar

Betyg (41 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Hallonsylt
200 g hallon
100 g Dansukker Syltsocker

Mördeg
150 g smör, rumstempererat
1 1/2 dl Dansukker Florsocker
3 dl vetemjöl
1 äggula

Mandelfyllning
5 1/4 dl mandelmjöl
1 1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
110 g smör, rumstempererat
3 ägg
3-4 bittermandel

Glasyr
6 dl Dansukker Florsocker
ca 2-3 msk vatten
några droppar saft från hallonsylten

Instruktioner

Börja med hallonsylt. Skölj och rensa hallon. Blanda med syltsocker i en kastrull och koka i 4-5 minuter. Skumma väl och häll upp på varm, väl rengjord burk. Förslut och förvara svalt.

Förbered mördegen. Mixa snabbt ihop alla ingredienser i en matberedare eller för hand. Låt degen vila i kylen ca 30 min.

Sätt ugnen på 175°C och gör fyllningen. Blanda mandelmjöl, socker och smör. Tillsätt ett ägg i taget och rör till en jämn smet. Riv ner bittermandel.

Dela mördegen i 20 bitar på ca 20 g. Tryck ut bitarna i mazarinformar av folie eller plåt och täck botten med ca 1 tsk sylt och ca 1 msk fyllning. Ställ formarna på en plåt.

Grädda i mitten av ugnen 17-20 min. Låt svalna. Vänd mazarinerna upp och ner på ett bakplåtspapper och ställ plåten över dem. Då blir mazarinerna släta.

Förbered glasyren. Rör ihop florsocker, vatten och lite saft från hallonsylten. Bred glasyren över mazarinerna när de är helt kalla.

Tips!
Ljust Muscovadorörsocker ger mazarinen en fylligare smak med kolaaktig ton.

Tips!
Gör dit eget mandelmjöl. Skålla och skala mandeln. Mixa den fint eller mal i nötkvarn. 

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Scones med ost och skinka

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Varm choklad

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Kardemummabullesemla

Läckra semlor

Njut av en klassisk semla med fluffig grädde och krämig mandelmassa, en variant med kardemummabulle eller varför inte som semmelkladdkaka.

Citrontarte

Baka med citron och apelsin

Apelsin och citron är smaker som hör vintern till och passar jättebra att baka med. Citrus är uppfriskande och syrligt men passar även bra i kombination med andra smaker som choklad och kola.

Citrusmarmelader

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Kokos- och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!