Hallonhjärtan

Hallonhjärtan gjorda på mördeg, fyllda med vaniljsmörkräm och hallongelé. Sätt ihop de spröda småkakorna med ett lager smörkräm och en klick hallongelé.

25-30 stycken

1,5 timmar

Betyg (179 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Mördeg
175 g smör, kallt
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 äggula
1-2 tsk vatten

Smörkräm
75 g smör, rumstempererat
3 1/2 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Hallongelé
1 dl frysta hallon
1 dl Dansukker Gelésocker Multi

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 °C.

Mixa smör och vetemjöl i en matberedare och kör degen tills den blivit smulig. Tillsätt socker, vaniljsocker, äggula och vatten. Mixa snabbt ihop till en deg. Ställ degen i kylen i cirka 30 minuter.

Gör under tiden smörkrämen och hallongelén. Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker till en slät massa. Ställ smörkrämen åt sidan.

Tina och mixa hallon och koka tillsammans med gelésocker multi i en kastrull i cirka 1 minut. Gelén ska vara något fastare än en marmelad. Lägg gelén i en väl rengjord burk och låt svalna i kylen.

Kavla ut degen på ett mjölat bakbord, cirka 4 mm tjock. Stansa ut hjärtan med en pepparkaksform och lägg på ett bakplåtspapper. Stansa ut ett mindre hjärta eller en rund cirkel i mitten på hälften av hjärtana.

Baka kakorna i nedre delen av ugnen i cirka 8-10 minuter. Kolla noggrant mot slutet då de inte får bli för mörka. Låt svalna.

När kakorna är helt svala bred ett tunt lager smörkräm på kakorna utan hål. Lägg en klick hallongelé i mitten av hjärtat och lägg över kakan med hål i. Förvara i sluten burk.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Scones med ost och skinka

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Varm choklad

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Kardemummabullesemla

Läckra semlor

Njut av en klassisk semla med fluffig grädde och krämig mandelmassa, en variant med kardemummabulle eller varför inte som semmelkladdkaka.

Citrontarte

Baka med citron och apelsin

Apelsin och citron är smaker som hör vintern till och passar jättebra att baka med. Citrus är uppfriskande och syrligt men passar även bra i kombination med andra smaker som choklad och kola.

Citrusmarmelader

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Kokos- och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!