Hallon- och rabarbergrottor

- Recept Josefine Gunhamre
Himmelska kardemummakakor fyllda med hallon- och rabarbersylt. Sommarens favorit!

Betyg (1 st)

Ingredienser

Sylt
250 g rabarber
250 g hallon
250 g Dansukker syltsocker

Mördeg
250 g rumsvarmt smör
1 1/4 dl Strösocker
5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 tsk nymalen kardemumma
50 g riven mandelmassa
1 nypa salt

Instruktioner

1. Börja med sylten. Skölj rabarber, rensa hallon och skiva rabarbern i mindre bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med syltsocker.
2. Låt koka cirka 6 minuter. Skumma väl (ta bort skum med en slev) och mixa sylten om så önskas. 
3. Häll upp varm i väl rengjord burk. Förslut. Förvara svalt.

4. Sätt ugnen på 160 grader varmluft.
5. Vispa rumsvarmt smör och strösocker fluffigt.
6. Blanda ihop mjöl, vaniljsocker, salt, och bakpulver. Sikta ner i smöret och vispa ihop till en smidig deg, häll i kardemumma. Tillsätt riven mandelmassan och blanda till en jämn deg.
7. Dela degen i ca 24 bitar och rulla till små bollar. Lägg bollarna i en mini-muffinsplåt, du behöver inte smöra eller använda muffinsformar.
8. Mjöla en citruspress och tryck ner den försiktigt i mitten ganska djupt, så du kan fylla med mycket sylt. Om degen spricker så rulla om bollen och tryck igen, fyll gropen med sylt nästan hela vägen upp.
Grädda i mitten i ca 18-20 minuter. Låt kakorna svalna i formen.

Det blir sylt över och tur är väl det? Den kan du passa på att njuta av till våfflor, gröt eller annat gott i sommar! 

- Recept Josefine Gunhamre -

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweendammsugare

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Kladdkaka med chokladkola och cheesecakefrosting

Fira Kladdkakans dag 7 november!

Kladdkakan är ett av våra mest älskade bakverk och kan varieras med smaker som salt karamell, hallon, hasselnöt, kokos, apelsin och chili. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Chokladbiskvier

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.