Ingredienser
500 g laxfilé
1 kruka dill
25 g grovt havssalt
1/4 dl Dansukker Strösocker
1 granatäpple
Instruktioner
Torka av ytan på laxfilén med papper.
Hacka 2/3 av dill från krukan, spara resten till dekoration. Blanda salt, socker, dill och kärnorna från ett halvt granatäpple. Krossa blandningen med handen eller något hårt så att lite av saften från kärnorna kommer ut.
Lägg laxfilén med skinnsidan nedåt i en form och fördela saltblandningen på fiskens yta, gnugga lite med handen. Täck formen med plastfolie och ställ i kylen minst 1 dygn innan servering.
Ta ut laxen från formen och torka av saltblandningen från ytan. Skär i raka och tunna skivor, ända ner till fiskens skinn och lägg över skivorna på ett serveringsfat. Hacka resten av dillen och dekorera laxskivorna med dill och kärnor från granatäpplet.
Servera med vörbröd.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.


Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!