Glasstårta med svarta vinbär och kola

Glasstårta med svartvinbärsglass, kolaglass och smulpaj är ett vinnande koncept. Gräddad pajdeg som botten, ett lager kolaglass över och avslutningsvis svartvinbärsglass.

ca 10 bitar

Betyg (29 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Kolaglass
4 äggulor
50 g Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
70 g Dansukker Ljus Sirap
200 ml mjölk
150 ml vispgrädde
140 g Dansukker Glykossirap

Smulpaj
50 g smör, rumstempererat
25 g Dansukker Farinsocker
20 g Dansukker Ljus Sirap
45 g vetemjöl
40 g havregryn

Svartvinbärsglass
400 g svarta vinbär (ca 200 g puré)
70 g Dansukker Ljus Sirap
4 äggulor
50 g Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
200 ml mjölk
150 ml vispgrädde
140 g Dansukker Glykossirap

Dekoration
pajsmulor
bär
ätbara blommor

Instruktioner

Börja med kolaglassen. Vispa samman äggulor, muscovadosocker och sirap i en skål. Koka upp mjölk, grädde och glykossirap i en kastrull. Vispa ner äggsmeten i den varma mjölkblandningen. Sila genom finmaskig sil. Låt svalna.

Kör blandningen i glassmaskin eller ställ in i frysen i minst 3 timmar och rör om då och då.

Gör smulpajen. Sätt ugnen på 150°C och blanda ihop alla ingredienser. Smula ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.

Häll 2/3 av smulorna i en avlång silikon/brödform, ca 1,5 liter och ställ i frysen ca 20 minuter. Ta ut kolaglassen och skopa över den på smulpajen, bred ut glassen jämnt över smulpajen. Ställ i frysen.

Gör svartvinbärsglassen. Skölj bären och koka upp tillsammans med sirapen. Häll genom en finmaskig sil så att det bara blir puré kvar. Ställ åt sidan.

Vispa samman äggulor och muscovadosocker i en skål. Koka upp mjölk, grädde och glykossirap i en kastrull. Vispa ner äggsmeten i den varma mjölkblandningen och tillsätt svartvinbärspurén. Sila genom finmaskig sil. Låt svalna.

Kör blandningen i glassmaskin eller ställ in i frysen i minst 3 timmar och rör om då och då. Ta ut svartvinbärsglassen och skopa upp den över kolaglassen, bred svartvinbärsglassen jämnt över kolaglassen. Ställ i frysen i minst 2 timmar.

Ta ut glasstårtan ur formen och ställ på ett fat. Dekorera med resten av pajsmulorna, bär och ätbara blommor.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våfflor med sylt och grädde

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Sachertårta

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet. 

Citrusmarmelader

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Kokos- och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!