Ingredienser
Blåbärs- och cheesecakeglass
2 st gelatinblad
5 dl mjölk, 3%
1 1/3 dl Dansukker Svenskt Strösocker
2 tsk Dansukker Glykossirap
2 dl Crème Fraiche
165 g blåbär
Havrekakor
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl havregryn
1/2 tsk bikarbonat
60 g smör
1 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 stort ägg
1/2 tsk vitvinsvinäger
Garnering
50 g vit choklad, smält
Förslag på servering:
På tallrik, eller i en hamburgerpappersficka.
Exakt utformat recept i viktenhet
Blåbärs- och cheesecakeglass
2 st gelatinblad
500 g mjölk, 3%
115 g Dansukker Svenskt Strösocker
12 g Dansukker Glykossirap
200 g Crème Fraiche
165 g blåbär
Havrekakor
90 g vetemjöl
15 g havregryn
2 g bikarbonat
60 g smör
95 g Dansukker Svenskt Strösocker
1 st stort ägg
3 g vitvinsvinäger
Garnering
50 g vit choklad, smält
Förslag på servering:
På tallrik, eller i en hamburgerpappersficka.
Instruktioner
Blåbärs- och cheesecakeglass
Kan förberedas någon dag eller några dagar innan glassen ska serveras.
1. Lägg gelatin i blöt i kallt vatten, ca 15 min.
2. Mät/Väg upp mjölk, strösocker och glykossirap i en kastrull och värm till ca 80°C.
3. Ta upp gelatinet ur vattnet och rör ner i mjölkblandningen.
4. Dra av kastrullen från plattan.
5. Väg upp blåbär och crème fraiche och rör ner i kastrullen.
6. Kör glassen i glassmaskin till önskad konsistens.
7. Frys glassen i form i ca 3 tim, alternativt över natten.
8. När glassen är fryst, stansa ut 10 st runda puckar med en höjd på ca 2–3 cm.
Havrekakor
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Mät/Väg upp vetemjöl, havregryn och bikarbonat i en skål. Ställ åt sidan.
3. Vispa smör och socker fluffigt, addera ägg och vispa ihop till en jämn smet.
4. Vänd ner de torra ingredienserna i smör- och äggblandningen och blanda.
5. Tillsätt vinäger.
6. Ställ smeten i kylen så att den hinner att stelna något, ca en timme.
7. Förbered en plåt med bakplåtspapper.
8. Dela upp smeten i 20 st bollar. Lägg bollarna med lagom mellanrum på plåten.
9. Baka sedan i mitten av ugnen i ca 8 minuter, tills kakorna får en gyllenbrun färg.
Montering
Smält den vita chokladen, ställ åt sidan. Lägg ut 10 st kakor, placera glasspucken på kakan. Lägg nästa kaka på glassen, likt en hamburgare. Ringla den vita chokladen över kakorna och låt stelna.
Servering
Servera på tallrik, eller mellan bakplåtspapper i form av en hamburgerficka.
Recept: Svenska Konditorlandslaget
Svenska Konditorlandslaget är ett framgångsrikt landslag och har kvalificerat sig till VM-final tre gånger i rad. Sedan Konditorlandslaget startade 2013 har laget bland annat vunnit Guld, Silver och Brons i Konditor-EM.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Baka med saffran
Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.
Julbak med variation
Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.
Glögg och godsaker
Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.