Gifflar

24 stycken

Betyg (28 st)

Ingredienser

5 dl ljummet vatten
50 g jäst
2 msk Dansukker Brödsirap
1 tsk salt
1/2 dl olja
1/2 dl sesamfrön
ca 1 l vetemjöl

Pensling
ägg
sesamfrön

Fyllning alternativ 1
12 skivor skinka, strimlor
24 skivor stark ost, riven
1 röd paprika, hackad

Blanda samman ingredienserna till fyllning 1.

Fyllning alternativ 2
3 hg köttfärs
1/2 pkt bacon, tärnat
1 finhackad liten gul lök
1 tärnad tomat
2 dl riven ost
salt, peppar
1 tsk Dansukker Brun Farin Strö
ev 1 klyfta pressad vitlök

Fräs köttfärs, bacon och lök. Tillsätt tomat och ost. Krydda.

Fyllning alternativ 3
140 g bacon
1 1/2 dl riven ost
30 g röd pesto

Hacka och stek bacon. Låt svalna och blanda sedan samman med ost och pesto. 

Instruktioner

1. Häll vatten i en bunke. Smula därefter i jästen och rör tills den löst sig.

2. Tillsätt sirapen, saltet, oljan och sesamfröna. Arbeta in mjölet, litet i sänder tills degen släpper bunkens kanter. Låt jäsa under duk i 30 min.

3. Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta degen smidig. Dela degen i tre lika stora bitar. Kavla ut varje bit till en cirkel som sporras i 8 trekanter.

4. Fördela någon av fyllningarna på den breda delen av trekanterna. Rulla samman från breda änden till den smala spetsiga. Se till att sidorna är stängda så att fyllningen inte rinner ut. Låt jäsa under duk. Sätt ugnen på 225º.

5. Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrön. Grädda gifflarna mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna på galler under duk. Går utmärkt att frysa.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Julgodis

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Saffranscones

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Citron- och ingefärsmarmelad

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Sagolik chokladtårta

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Vintersaga

Glögg och godsaker

Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.