Ingredienser
Frusen yoghurt
6 dl naturell yoghurt 10 %
1 dl Dansukker Florsocker
1 dl Dansukker Glykossirap
Limelag
saften av 2 lime (ca 3 msk)
3 msk Dansukker Strösocker
Kardemummaflarn
50 g smör
2 msk Dansukker Ekologisk Ljus Sirap
4 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
4 msk vetemjöl
1 tsk kardemumma, malen
Citrussallad
2 grapefrukt
2 apelsiner
2 blodapelsiner
Garnering
1 granatäpple
mynta
Instruktioner
Börja med den frusna yoghurten. Blanda ihop alla ingredienserna och rör till en slät smet och häll i en form. Låt stå i frysen i minst 3 timmar.
Förbered limelagen genom att koka upp limesaften och sockret. Koka tills sockret smält och lagen blivit lite tjock. Låt svalna.
Gör under tiden kardemummaflarn. Sätt ugnen på 175 °C.
Smält smör och sirap i en kastrull. Tillsätt socker och rör om. Häll i mjöl och kardemumma i kastrullen och blanda till en jämn smet.
Låt stå kallt tills smeten kan rullas till kulor.
Rulla 16 små kulor som senare formas till tacoskal eller 8 stora som formas till korgar. Lägg kulorna glest på en bak pappersklädd plåt, 3 4 stycken per plåt.
Grädda i nedre delen av ugnen i 8-10 minuter. Lossa dem försiktigt med en kniv ca 1 minut efter de tagits från ugnen. Lägg flarnen på en gavel så att de formas till tacoskal eller på botten av ett glas så att de formas till korgar. Låt dem svalna.
Vid servering, skala och filéa frukterna och fördela på 8 tallrikar. Lägg ett kardemummaflarn på varje tallrik och en kula frusen yoghurt i flarnet.
Häll limelagen över frukten och yoghurten. Strö över lite garant äpplekärnor på varje tallrik. Garnera med mynta.
Tips. Glykossirap gör yoghurtglassen len och krämig!
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen
Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.

Baka med citron och apelsin
Apelsin och citron är smaker som hör vintern till och passar jättebra att baka med. Citrus är uppfriskande och syrligt men passar även bra i kombination med andra smaker som choklad och kola.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!