Ingredienser
6 stycken ugnsfasta portionsformar av crème brulée-typ
100 g smör
110 g mörk choklad
3 ägg
1/2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1/2 dl Dansukker Strösocker
1/2 dl vetemjöl
ca 30 g mörk choklad
Smör + strösocker till formarna
Hallon eller annat valfritt bär till servering
Instruktioner
Hacka choklad och smält tillsammans med smör över ett vattenbad.
Vispa ägg, muscovadorörsocker och strösocker i en bunke.
Vispa ner mjölet och blanda sedan ner choklad- och smörblandningen.
Rör tills det blir en slät och blank kräm.
Smöra och sockra 6 formar.
Fördela smeten i formarna och lägg i en chokladbit i varje form.
Sätt ugnen på 200 °C och sätt in formarna i mitten av ugnen.
Grädda i 6-8 minuter, passa noga så de inte blir övergräddade. Mitten ska vara mjuk och rinnande.
Servera dem direkt med en klick glass eller grädde och valfria bär.
Tips!
Pudra med florsocker och garnera med hallon.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gör din egen glass
Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.