Ingredienser
Mördeg
150 g smör, rumstempererat
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl Dansukker Florsocker
1 ägg
Citronkräm
1 dl Dansukker Strösocker
1 1/2 dl vispgrädde
2 ägg
skal och saft av 3 citroner, gärna obesprutade
1 tsk majsstärkelse
Varmvispad maräng
3 äggvitor
2 dl Dansukker Strösocker
Instruktioner
Gör mördegen. Tärna smöret och lägg tillsammans med övriga ingredienser i en matberedare. Mixa snabbt ihop till en deg. Plasta och ställ i kylskåpet i 30 minuter.
Sätt ugnen på 150 grader.
Kavla ut degen till en rektangel på ett mjölat bakplåtspapper, cirka 1/2 cm tunn. Vänd över pajdegen i en avlång form, cirka 13x36 cm. Nagga pajskalet med en gaffel.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 10 minuter.
Blanda alla ingredienser till citronkrämen i en skål. Vispa samman. Häll citronkrämen i formen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35-40 minuter. Låt svalna.
Förbered den varmvispade marängen. Häll äggvitorna och sockret i en torr och ren skål. Vispa upp smeten över ett vattenbad och låt temperaturen stiga till 50-65 °C. Vispa hela tiden.
Känn på marängsmeten mellan fingrarna, alla sockerkristaller ska vara borta. Häll smeten i en annan bunke och vispa upp marängen tills den svalnat och blivit fluffig.
Lägg smeten i en spritspåse med valfri tyll och spritsa på pajen. Bränn av marängen med en brännare och servera.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Baka med saffran
Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.
Julbak med variation
Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.
Glögg och godsaker
Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.