Ingredienser
Pajbotten
250 g smör, mjukt
2 dl Dansukker Florsocker
6 dl vetemjöl
2 äggulor
Fyllning
3 dl färskpressad citronjuice
4 dl Dansukker Svenskt Strösocker
4 dl vatten
1 dl maizena
4 äggulor
100 g smör, mjukt
Blåbärsmaräng
6 äggvitor
1 dl vatten
1/2 dl blåbärspuré
3 3/4 dl Dansukker Svenskt Strösocker
Till garnering
färska blåbär
oxalis
Instruktioner
Börja med pajdegen. Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen och lägg den i en plastpåse i kylen i minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 175°C.
Kavla ut pajdegen och fodra en långpanna ca 35x25 cm. Nagga botten med en gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter. Tag ut den och låt svalna.
Gör citronfyllningen. Koka upp citronsaften, sockret och hälften av vattnet. Dra av kastrullen från värmen.
Vispa ihop maizena och äggulor med resterande mängd vatten. Rör ner den varma citronblandningen i äggulorna och vispa kraftigt. Häll tillbaka i kastrullen och sjud tills krämen börjar tjockna.
Häll upp krämen i en bunke och tillsätt lite i taget av smöret och rör till en jämn kräm. Sila krämen genom en sil. Sätt plastfolie på bunken och låt krämen svalna.
Bred ut krämen i pajskalet och sätt in i kylen eller frysen under tiden du gör marängen, så att krämen hinner sätta sig.
Gör marängen. Häll upp äggvitorna i en torr och ren bunke eller i en hushållsmaskin. Koka vatten, blåbärspuré och socker till 121°C. När sockerlagen kokt till 110°C börja vispa upp äggvitan i hushållsmaskinen eller med en elvisp.
Häll i sockerlagen i en fin stråle och vispa under tiden kraftigt ett par minuter, sänk hastigheten och vispa tills marängen svalnat.
Spritsa på marängen och garnera med blåbär och oxalis.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen
Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.

Baka med citron och apelsin
Apelsin och citron är smaker som hör vintern till och passar jättebra att baka med. Citrus är uppfriskande och syrligt men passar även bra i kombination med andra smaker som choklad och kola.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!