Ingredienser
Chokladmördeg
65 g Mjukt osaltat smör
0,3 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker eller 1/2 st Vaniljstång
1/4 dl Mandelmjöl
1/4 dl Kakao
1/2 krm Salt
1 st Rumstempererat ägg
2 dl Mjöl
Smörkola
1,25 dl Vispgrädde
1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1/2 dl Dansukker Ljus sirap
100 g Osaltat smör
Chokladganache
0,8 dl Vispgrädde
1/4 dl Dansukker Glykossirap
100 g Mörk choklad
15 g Osaltat smör
Instruktioner
Metod
Chokladmördeg
Börja med att rumstemperera smöret, blanda sedan det med florsocker, vaniljstångsfröna, Mandelmjöl, kakao och saltet, när allt är upplöst så tillsätter man ägget och kör i hop det till en fast deg. Stoppa degen i kylen och låt den svalna. Kavla sedan ut den ca 3 mm tunn och stansa små ringar med en stansring. Fodra sedan tarteletteringen eller formen med mördegen. Baka pajskalet ca 7 min på 175 grader. Ta ut det ur ugnen och låt det svalna.
Smörkola
Koka grädde, Ljus sirap och Ljust Muscovadorörsocker till 117 grader, häll då över smeten i en blandare av Kitchen aid typ till sätt lite smör i taget och kör smeten sval på låg hastighet. Låt kolan svalna några timmar eller över natten.
Chokladganache
Koka grädden med glykosen häll det över mörkachokladen som ska vara finhackad tillsätt smöret och mixa ganachen slätt med en stavmixer. Låt sedan ganachen sätta sig i några timmar i rumstemperatur.
Montering
Spritsa smörkolan i det färdigbakade pajskalet låt den sedan stelna i kylen någon minut smeta sedan på chokladganachen på toppen.
Recept Daniel Roos
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen
Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.

Baka med citron och apelsin
Apelsin och citron är smaker som hör vintern till och passar jättebra att baka med. Citrus är uppfriskande och syrligt men passar även bra i kombination med andra smaker som choklad och kola.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!