Ingredienser
3 dl vispgrädde
3 dl Dansukker Svenskt Brun Farin Strö
1 dl Dansukker Svensk Mörk Sirap
50 g smör
2 msk Dansukker Glykossirap
2 msk kakaonibs ( i kolan och på toppen)
ca 2 nypor flingsalt (i kolan och på toppen)
150 g mörk choklad, hackad
Instruktioner
Lägg bakplåtspapper i en form, cirka 15x20 cm.
Blanda alla ingredienser utom choklad i en tjockbottnad kastrull. Koka till 120°C, rör om då och då. Stäng av plattan och vänd ner chokladen så den smälter.
Vänd ner 1msk kakaonibs och 1 nypa flingsalt. Häll smeten i formen, toppa med flingsalt och resterande kakaonibs. Låt stelna.
Skär i bitar och förvara i kylskåp.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Baka med saffran
Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.
Julbak med variation
Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.
Glögg och godsaker
Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.