Ingredienser
110 g smör
110 g mörk choklad (56%)
110 Dansukker Farinsocker
160 g ägg (ca. 3 st)
1/4 tsk flingsalt
40 g vetemjöl
20 g smör till formarna
Instruktioner
Smält smöret i en liten kastrull. Tillsätt chokladen och låt den smälta helt i det varma smöret.
Rör ihop farinsocker, ägg och salt och rör ner chokladblandningen. Sikta mjölet i blandningen och rör försiktigt till smeten går ihop.
Smörj formarna med smör och lägg dem på en liten plåt eller skärbräda. Fördela smeten i formarna, cirka 3/4 smet per form. Ställ in formarna med smet i frysen i cirka 30 minuter.
Sätt ugnen på 210 °C och grädda fondanterna i cirka 9-12 minuter. De är färdiga när de börjar höja sig en aning på mitten. Låt svalna på ett galler i 10 minuter och stjälp sedan upp dem på dessertfat. Servera dem varma med till exempel vaniljglass och salt karamellsås.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen
Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!