Ingredienser
Kolasås
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 1/2 msk Dansukker Svensk Ljus Sirap
15 g smör
1 dl vispgrädde
Pepparkaksbotten
200 g pepparkakor
75 g smält smör
Cheesecake
4 äggulor
2 dl Dansukker Florsocker
2 msk Dansukker Glykossirap
300 g färskost
4 dl vispgrädde
Glögglingon
200 g lingon
1 dl röd glögg
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
Instruktioner
Börja med kolasåsen. Blanda muscovadorörsocker, sirap och smör i en tjockbottnad kastrull. Låt koka i cirka 2 minuter, tills såsen börjar tjockna lite.
Häll i grädde lite i taget och koka ytterligare cirka 4 minuter. Häll upp på en burk och ställ i kylen för att svalna och tjockna.
Gör pepparkaksbottnen. Mixa pepparkakor och tillsätt smält smör. Tryck ut blandningen i en kvadratisk form, cirka 19 cm, helst med löstagbara kanter. Ställ i frysen.
Förbered cheesecaken. Vispa äggulor, florsocker och glykossirap poröst i en bunke. Tillsätt färskost och vispa blandningen slät. Vispa grädden i en separat skål och vänd ner i blandningen.
Ta ut pepparkaksbottnen och häll över cheesecaken i formen. Ringla över kolasåsen och blanda lite slarvigt. Ställ i frysen i cirka 3 timmar.
Förbered under tiden glögglingonen. Tina lingon och häll ner i en kastrull tillsammans med glögg och gelésocker. Koka 1/2 minut och ställ i kylen för att svalna.
Ta ut cheesecaken cirka 10 minuter innan servering. Skär i kvadrater och lägg på tallrikar. Avsluta med att hälla glögglingon på toppen.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen
Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.

Baka med citron och apelsin
Apelsin och citron är smaker som hör vintern till och passar jättebra att baka med. Citrus är uppfriskande och syrligt men passar även bra i kombination med andra smaker som choklad och kola.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!