Ingredienser
Browniebotten
50 g mörk choklad, hackad
50 g smör
1/2 dl kakao
1 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
2 ägg
3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
Hallonkräm
200 g hallon, frysta
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 ägg, lätt uppvispat
1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
20 g smör
Chokladmousse
50 g mörk choklad
100 g färskost
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 dl vispgrädde
Maräng
4 stora äggvitor (ca 1dl)
2 dl Dansukker Strösocker
1/2 dl Dansukker Glykossirap
Instruktioner
Browniebotten
Smält smöret i en kastrull, ta bort den från värmen och rör ner den hackade chokladen.
Vispa ägg och socker luftigt.
Tillsätt chokladsmöret och sikta ner kakao, mjöl och bakpulver.
Häll smeten i en pappersklädd springform, cirka 20 cm i diameter. Grädda i 8-10 minuter i cirka 175 °C. Låt svalna.
Hallonkräm
Koka hallonen tillsammans med gelésocker multi och vaniljsocker i cirka 5-7 minuter.
Dra bort från plattan och tillsätt ägg och smör. Rör ihop och låt svalna.
Bred ut hallonkrämen på den avsvalnade browniebotten. Ställ i frysen.
Chokladmousse
Hacka chokladen och lägg i en bunke.
Värm grädden och häll över chokladen. Rör tills chokladen löst sig. Ställ in i kylen och låt svalna.
Tillsätt färskosten och vaniljsockret och vispa tills blandningen är krämig. Blir den för tjock, tillsätt lite ovispad grädde.
Ta fram botten ur frysen och bred på chokladmoussen ovanpå hallonkrämen. Ställ tillbaka i frysen.
Maräng
Vispa äggvitorna, sockret och glykossirap i en bunke över vattenbad tills sockret löst sig.
Ta av bunken från värmen och häll äggvitorna i en mixerskål. Vispa marängen i minst 10 minuter, tills den svalnat. Ställ i kylen i cirka 30 minuter.
Spritsa eller bred marängen över tårtan och bränn av ytan med en gasolbrännare.
Den färdiga tårtan kan med fördel förvaras i frysen. Kom bara ihåg att tina den i kylskåpet, i minst 3 timmar, innan den ska ätas.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Läckra semlor
Njut av en klassisk semla med fluffig grädde och krämig mandelmassa, en variant med kardemummabulle eller varför inte som semmelkladdkaka.
Baka med citron och apelsin
Apelsin och citron är smaker som hör vintern till och passar jättebra att baka med. Citrus är uppfriskande och syrligt men passar även bra i kombination med andra smaker som choklad och kola.
Pannkakor
Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör. Prova till exempel att ringla på lite sirap.
Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!