Briochebullar med vanilj och hallon

- Recept Tea Malmegård
Läckra briochebullar med vanilj och hallon.

Ca 12 stycken

Ca 2 timmar + 1 dygn

Betyg (5 st)

Ingredienser

Deg
4 små ägg (200 g)
5 dl stenmalet vetemjöl
1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
15 g jäst
1 tsk havssalt
180 g smör, rumstempererat
Kanelsocker
1 1/2 tsk kanel
1/2 dl Dansukker Strösocker
Vaniljkräm
2 1/4 dl mjölk, 3%
1/2 vaniljstång
3 äggulor
3/4 dl Dansukker Rörsocker
2 1/2 msk majsstärkelse
1 msk smör
250 g hallon, frysta

Instruktioner

1.    Förbered degen. Blanda alla ingredienser förutom smöret i en matberedare.
2.    Arbeta degen med krok på medelhastighet i cirka 15 minuter.
3.    Tillsätt smöret i omgångar och kör tills degen är glansig och elastisk.
4.    Lägg över degen i en ny bunke. Plasta och låt vila i kylen över natten.
5.    Gör vaniljkrämen samma dag. Dela vaniljstången på hälften, sedan på längden och skrapa ur fröna och lägg dem och stången i en kastrull tillsammans med mjölken och hälften av sockret.
6.    Koka upp under omrörning. Blanda äggula, socker och maizena i en bunke.
7.    Häll lite av den varma mjölken i bunken och blanda väl. Häll tillbaka alltsammans i kastrullen och värm på medelvärme och under konstant omröring tills det blir en tjock och fin kräm.
8.    Häll krämen i en ren bunke, tillsätt smöret och blanda. Plasta och låt svalna i kylen. Låt stå över natten för bäst smak.
9.    Ta fram degen, låt stå i rumstemperatur en stund, dela degen i 60 g bitar och rulla till bollar, låt vila 10 minuter.
10.    Kavla ut rundlarna i kanelsockret, de ska vara cirka 1 cm tjocka. Låt jäsa     under duk i en timme.
11.    Sätt på ugnen på 190 grader.
12.    Spritsa en klick vaniljkräm och stryk ut över bullen, lämna 1 cm runt hela kanten.
13.    Häll på frysta hallon och baka av i mitten på ugnen i cirka 10 minuter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Julgodis

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Saffranscones

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Citron- och ingefärsmarmelad

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Sagolik chokladtårta

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Vintersaga

Glögg och godsaker

Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.