Blondie med vispad ganache och kokos

ca 20 bitar

ca 45 minuter + 1 dygn för ganachen att sätta sig

Betyg (0 st)

Ingredienser

Vit vispad chokladganache
275 g vit choklad
300 g vispgrädde
1 dl riven kokos ev. rostad i en torr stekpanna

Blondie
250 g smör
250 g vit choklad
5 ägg
3 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 msk limesaft och finrivet skal av 1 lime
4 dl vetemjöl

Instruktioner

Förbered ganachen ett dygn innan så att den får stå till sig innan du vispar upp den, annars finns det risk att den skär sig. Se alternativ längst ner på snabbare topping. 

Hacka chokladen och lägg i en bunke. Sjud grädden och häll på lite i taget över chokladen. Rör om tills chokladen smält. Låt stå kallt över natten.

Vispa upp ganachen lätt och bred den över kakan. Strö över kokos.

Sätt ugnen på 175 °C och gör blondien.

Lägg bakplåtspapper i en långpanna 35x25 cm.

Smält smöret och dra av från plattan. Hacka chokladen grovt och smält den i det varma smöret. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt smörblandningen och lime.

Vänd ner vetemjölet och häll upp smeten i formen.

Grädda i 20-25 minuter. Låt kakan svalna och ställ in den i kylen 1-2 timmar.

Tips!
Om man inte vill vänta kan man bre över vispad grädde när kakan svalnat och riva över vit choklad och sen strö över kokos.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Julgodis

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Saffranscones

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Citron- och ingefärsmarmelad

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Sagolik chokladtårta

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Vintersaga

Glögg och godsaker

Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.