Björnbärsbiskvi i långpanna

Biskvier finns att variera i många olika smaker och när man bakar i långpanna är det extra smidigt. Vår björnbärsbiskvi i långpanna är en klassiker i ny sommartappning som passar lika bra till eftermiddagskaffet som till efterrätt. Glöm inte att skära björnbärsbiskvien till bitar innan servering.

Ca 30 stycken

1 timme

Betyg (30 st)

Ingredienser

200 g mandelmassa
2 äggvitor
1 dl Dansukker Farinsocker

Smörkräm
1 dl björnbärspuré (ca 250-300 g björnbär)
saften av 1 lime
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
250 g smör, rumstempererat
1 1/2 dl Dansukker Florsocker
1 äggula

Topping
200 g vit eller mörk choklad

Instruktioner

Sätt ugnen på 180°C.

Riv mandelmassa på ett rivjärn och vispa slät tillsammans med äggvitor och farinsocker.

Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt, ca 20x30 cm.

Grädda i nedre delen av ugnen i 10-12 minuter, beroende på hur seg botten du vill ha. Kortare tid, segare botten. Låt svalna på galler.

Gör smörkrämen. Värm björnbären tillsammans med limesaften i en kastrull under omrörning.

Pressa björnbären genom en finmaskig sil så att det blir björnbärspuré kvar. Häll tillbaka björnbärspurén i kastrullen och häll i gelésocker multi. Låt koka en minut, ställ åt sidan för att svalna till rumstemperatur.

Vispa smör, florsocker och äggula ca 10 minuter. Tillsätt björnbärspurén, lite i taget under vispning. Ställ i kylen ca 20 minuter.

Bred ut smörkrämen jämnt över botten. Ställ i frysen och smält chokladen över ett vattenbad.

Bred chokladen över smörkrämen och förvara i kylen. Skär biskvien till bitar innan servering.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Julgodis

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Saffranscones

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Citron- och ingefärsmarmelad

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Sagolik chokladtårta

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Vintersaga

Glögg och godsaker

Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.